Καλή Σχολική Χρονιά

Καλή Σχολική Χρονιά
Καλή Αρχή!!!

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

5η Τηλεδιάσκεψη - Σπηλαιολόγοι

Αναρτήθηκε από Κουλούρη Μαρία στις 10:24 π.μ.
Η 5η Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 10.30 π.μ. και είχε διάρκεια 40 λεπτά. Σ' αυτή πήραν μέρος όλες οι ομάδες.
 Κάθε μια ομάδα είχε ετοιμάσει να παρουσιάσει και κάποια δράση.
Εμείς ήμασταν έτοιμοι από ώρα και παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρον. 

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Μικροί εξερευνητές, μας έπαιξαν ένα παιχνίδι με λέξεις (ΣΧΟΙΝΙ-ΣΑΚΟΣ-ΦΑΚΟΣ κ.τ.λ.),εμείς προσπαθούσαμε να μαντέψουμε τη λέξη έχοντας βοήθεια κάποια γράμματα.


Επόμενη ομάδα ήταν τα απολιθώματα που μας έπαιξε ένα παιχνίδι memory, με θέμα τον εξοπλισμό του σπηλαιολόγου. Όλες οι ομάδες ενθουσιαστήκαμε και συμμετείχαμε με πολύ διάθεση σ' αυτό το παιχνίδι. 


Στην συνέχεια η δική μας ομάδα: Στην αρχή απευθύναμε ευχαριστήριο μήνυμα στους εκπαιδευτές μας και μετά απαντήσαμε σε ερωτήσεις των εκπαιδευτών μας για τη λύση των γρίφων που είχαμε συναντήσει στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς. Ήμασταν πολύ καλοί και κερδίσαμε το "ΜΠΡΑΒΟ" από όλες τις ομάδες.


Τα σπηλαιόπαιδα έπειτα μας έδειξαν τις όμορφες ζωγραφιές που έκαναν πριν και μετά την επίσκεψή τους στο σπήλαιο. Μας ανέφεραν και εκείνα τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς.

 

Τα σβουράκια στην συνέχεια μας είπαν: α) τις εντυπώσεις τους απ' όλο το πρόγραμμα, β) ποιο παιχνίδι τους άρεσε περισσότερο, γ) μας δήλωσαν τέλος πως θα επισκεφτούν και εκείνα το σπήλαιο της πόλης μας.


 Τα νυχτεριδάκια μας έδωσαν τις απαντήσεις του τραγουδιού "Μέσα σε μια σπηλιά",που μας παρουσίασαν στο προηγούμενο μάθημα και μας ευχαρίστησαν για την συμμετοχή μας. Τέλος μας αποχαιρέτησαν δίνοντάς μας ραντεβού τις επόμενες ημέρες για την απονομή μεταλλίων και βραβείων στο χώρο του σχολείου μας.


 Περισσότερες λεπτομέρειες για την 5η τηλεδιάσκεψη μπορείτε να δείτε στη ιστοσελίδα του 8ου Νηπιαγωγείου

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ

Πριν την επίσκεψη:
Ανυπομονησία και μεγάλη προσμονή για την μέρα της επίσκεψης.
Ρωτούσαν τακτικά πότε θα πάμε και ποιοι θα είναι μαζί μας. (τα παιδιά από το ολοήμερο τμήμα, τα Σπηλαιόπαιδα, τα Νυχτεριδάκια)
Μετά την επίσκεψη:
Πολύ ενθουσιασμένοι, γιατί δεν ένιωσαν καθόλου φόβο μέσα στο σπήλαιο αν και κάποια παιδιά είχαν δηλώσει ότι δεν θα έρθουν. Ικανοποίηση και περηφάνια  γιατί μπόρεσαν να λύσουν όλους τους γρίφους που τους έβαλαν τα νυχτεριδάκια. Χαρούμενα που έχουμε ένα τόσο όμορφο μέρος για επίσκεψη στην πόλη μας. Ευχάριστα γιατί ο κ. Βασίλης τους μιλούσε όμορφα και τους έλεγε συνέχεια «Μπράβο» όταν απαντούσαν σε ότι τους ρωτούσε. Ανυπομονούν να μεγαλώσουν να πάνε στο Δημοτικό και τότε να ξανάρθουν στο σπήλαιο και να επισκεφτούν τον πάνω όροφο.
Πιστεύουν πως οφείλουν πολλά στα «Νυχτεριδάκια» και στα μαθήματα που κάνανε μέσω τηλεδιάσκεψης γιατί έμαθαν τόσα πράγματα για τα σπήλαια που τους βοήθησαν πολύ στην επίσκεψή τους στο σπήλαιο να είναι ποιο σωστά προετοιμασμένοι για το τι υπάρχει μέσα σε ένα σπήλαιο και πως πρέπει ο καθένας μας να συμπεριφέρεται όταν το επισκέπτεται.
Τα παιδιά ρωτούν πότε θα ξαναπάμε στο σπήλαιο!

 ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Οι εκπαιδευτές μας γράφοντας κάθετα την λέξη: ΣΠΗΛΑΙΟ ζήτησαν από κάθε ομάδα να βρει μια λέξη από το γράμμα που της όρισαν, καθώς και μια εικόνα της λέξης αυτής για να δημιουργήσουμε μια ακροστοιχίδα
                              
Σ  για τους "Μικρούς Εξερευνητές"
Π  για τα "Σπηλαιόπαιδα"
Η  για τα "Νυχτεριδάκια"
Λ  για τα "Σβουράκια"
Α  για τα "Σταλαγμιτάκια"
Ι   για τα "Νυχτεριδάκια"
Ο  για τα "Απολιθώματα"
                           
Η δική μας ομάδα είχε το γράμμα Α και βρήκε τη λέξη "ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ" και την παρακάτω εικόνα


Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα Φανταστικά Παιδιά Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea