Καλή Σχολική Χρονιά

Καλή Σχολική Χρονιά
Καλή Αρχή!!!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Το όνομά μου - το όνομά σου

Αναρτήθηκε από Κουλούρη Μαρία στις 12:50 μ.μ.
Το πρώτο θέμα που μας απασχόλησε στο σχολείο τη φετινή χρονιά ήταν: Το όνομά μου  -  το όνομά σου.
Με αυτό το θέμα  προσπαθήσαμε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά, να γνωριστούν, να παίξουν, να συνεργαστούν, να εργαστούν μόνα τους, να διακρίνουν την μοναδικότητά τους, αλλά και τις ομοιότητες με τους άλλους. Έτσι βρήκαμε την καρτέλα μας με το όνομά μας, παρατηρήσαμε με προσοχή το αρχικό γράμμα, το ξεχωρίσαμε ο καθένας, το φορέσαμε στο λαιμό μας κινηθήκαμε μέσα στην τάξη μας,



 γνωρίσαμε τα παιδιά που έχουν το ίδιο αρχικό γράμμα με μας στο όνομά τους. Στην συνέχεια ζωγραφίσαμε με δαχτυλομπογιά  το αρχικό μας γράμμα και όταν στέγνωσε  το κολλήσαμε σε χαρτί του μέτρου και συμπληρώσαμε τα άλλα γράμματα του ονόματος μας.










και έτσι στολίσαμε την πόρτα της τάξη μας

       
Φτιάξαμε το τρενάκι με το όνομά μας.






Πήραμε πλαστελίνη και φτιάξαμε το πρώτο γράμμα του ονόματός μας, στην συνέχεια ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας.




















Παίξαμε ένα παιχνίδι με τις πόλεις της Ελλάδας που το όνομά τους ξεκινούσε από τα αρχικά του ονόματος του κάθε παιδιού.



Βρήκαμε στο χάρτη της χώρας μας τέτοιες πόλεις, όπως Κιλκίς, Χαλκίδα, Έδεσσα,  Δράμα,  Αθήνα,  Νάουσα, Ρόδος,  Μυτιλήνη, Πάτρα, Σέρρες, Γιάννενα και αφού τις σημειώσαμε στο χάρτη φτιάξαμε καρτελάκια με την καθεμιά.
Στην συνέχεια φτιάξαμε ένα μεγάλο τρένο με τις καρέκλες μας.

Ανεβήκαμε επάνω με το εισιτήριό μας στο χέρι.


Και άρχισε το ταξίδι μας στις πόλεις της Ελλάδος, κάθε επιβάτης την ώρα του ταξιδιού έκανε και κάτι διαφορετικό, άλλος διάβαζε εφημερίδα, άλλος κοιμόταν, άλλος μιλούσε στο τηλέφωνό του κ.λ.π.
Κάποια στιγμή το τρένο φτάνει σε μια πόλη. Ο σταθμάρχης φωνάζει:"Οι επιβάτες με προορισμό την Αθήνα να ετοιμαστούν για να κατέβουν από το τρένο". Και τότε αποβιβάζονται οι: Αθηνά και  Αντώνης. 



Όταν το τρένο φτάνει στην Έδεσσα τότε αποβιβάζονται οι: Ελένη Π., Ευαγγελία, Ειρήνη, Ελένη Α., Εμανουέλ,






 και το ταξίδι συνεχίζεται 











μέχρι το τρένο να αδειάσει από επιβάτες και να φτάσει στο τέρμα του που είναι το Κιλκίς που αφήνει τους τελευταίους του επιβάτες: τον Κυριάκο και την Κέισι.  


Ένα ακόμη παιχνίδι που παίξαμε ήταν με τα καπάκια από μπουκάλια του νερού.







Σε κάθε καπάκι γράψαμε τα γράμματα που απαρτίζουν το όνομά μας. Τα μετρήσαμε, τα μπερδέψαμε και συνθέσαμε το όνομά μας ξανά και ξανά
Στην συνέχεια τα ομαδοποιήσαμε και βρήκαμε πόσα παιδιά έχουν 5 ,πόσα έχουν 6,7,8,9, γράμματα στο όνομά τους. Τα μετρήσαμε και βρήκαμε ποια είναι περισσότερα και ποια είναι λιγότερα.  










Μετά από όλες αυτές τις δράσεις και άλλες που είναι ρουτίνα πια κάθε μέρα στο σχολείο, όλα τα παιδιά ξεχωρίζουν το όνομά τους μερικά μάλιστα ξεχωρίζουν και των φίλων τους.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!


    



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα Φανταστικά Παιδιά Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea