Καλή Σχολική Χρονιά

Καλή Σχολική Χρονιά
Καλή Αρχή!!!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Μάνα! Μητέρα! Μαμά!

Αναρτήθηκε από Κουλούρη Μαρία στις 9:54 π.μ.

Η γιορτή της μητέρας

Ιστορικό: Μια ξεχωριστή γιορτή, η καθιερωμένη εδώ και χρόνια Γιορτή της μητέρας, υπήρξε ιδέα της αμερικανίδας Άννα Τζάρβις το 1907. Το 1914, το Αμερικανικό Κογκρέσο με απόφασή του, καθιέρωσε να γιορτάζεται κάθε χρόνο. Αρχικά, στην χώρα μας καθιερώθηκε να γιορτάζεται την ημέρα της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Αργότερα αποφασίστηκε να τιμάται σ' όλη την υφήλιο, τη δεύτερη Κυριακή του Μάη μέχρι και σήμερα...
Πρωταρχική αναφορά για τη γιορτή της μητέρας και τη μητρότητα γίνεται στην αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη, σύζυγος του Ουρανού, λατρεύονταν ως υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία πέρασε στην κόρη της Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα ονομάστηκε "Μητέρα των Θεών", μια που ήταν η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανέθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν τη θεά της γης και της γονιμότητας την Άνοιξη.
Η λέξη μητρότητα έχει ένα συναισθηματικό βάθος και νόημα που λίγοι όροι τα έχουν. Υποδηλώνει την τροφή, την ασφάλεια και την προστατευτική αγκαλιά. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το ανθρώπινο γένος αλλά και για το ζωικό βασίλειο.  

Και τώρα θα ακούσετε ένα λαϊκό παραμύθι της Λέρου, για την μητέρα με τίτλο: 
"Τα τέσσερα παιδιά και η ευχή της μάνας"
 Παιδιά αφού πρώτα ακούσετε το παραμύθι έχετε
 να κάνετε την παρακάτω  δραστηριότητα.

Δραστηριότητα 1η
Όπως παρατηρήσατε το παραμύθι μας δεν έχει εικόνες, μόνο εξώφυλλο. Τι λέτε να γίνουμε εικονογράφοι και να το ζωγραφίσουμε. Πρώτα - πρώτα θα χωρίσουμε το παραμύθι σε ....  μέρη (εικόνες), έπειτα θα χωριστούμε εμείς σε ομάδες και θα αναλάβουμε να ζωγραφίσουμε από μια εικόνα. Όταν μαζέψουμε όλες τις εικόνες θα ξαναφτιάξουμε το παραμύθι με όλες σας τις ζωγραφιές. (Οδηγίες θα δώσουμε στους γονείς...)
Δραστηριότητα 2η
Ξέρετε ότι την Κυριακή 10 Μαΐου γιορτάζει η μαμά; Ναι είναι η γιορτή της μητέρας και όχι μόνο!!! Γιορτάζει και η γιαγιά!!! Ναι γιατί και η γιαγιά είναι μητέρα. Θέλουμε λοιπόν να σκεφτείτε ο καθένας χώρια και να μας στείλετε σε ήχητικό μήνυμα (μικρό λίγων δευτερολέπτων) γιατί αγαπάτε τη μαμά σας. Όλες οι απαντήσεις σας θα ξεκινούν με τη φράση "Εγώ (το μικρό σας όνομα) αγαπώ τη μαμά μου γιατί..."  Όλες οι απαντήσεις σας θα συγκεντρωθούν και θα φτιάξουμε ένα όμορφο δώρο για όλες  τις μανούλες σας.
Φροντίστε οι ζωγραφιές (2) και το ηχητικό μήνυμα να έχουν σταλεί μέχρι το Σάββατο 9 Μαΐου στις 3 το μεσημέρι, για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε το δώρο της μαμάς σας. 

Και τώρα λίγη διασκέδαση!!!

Ένα παζλ

Ένα Ποίημα
(άσκηση γραφής)

Η λέξη: ΜΗΤΕΡΑ

Τέλος ένα τραγουδάκι για να ακούσετε, να μάθετε, να σιγοτραγουδάτε...


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!
Να σας έχει ο Θεός γερές και να χαίρεστε τα αγγελούδια σας!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα Φανταστικά Παιδιά Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea